Korisni suvremeni alati

TimeMaps: Atlas and Encyclopedia of World History

TimeMaps: Atlas and Encyclopedia of World History sveobuhvatni je atlas i enciklopedija svjetske povijesti. Projekt nudi više od 600 mapa i čak 1 000 stranica popratnoga teksta, ali osim toga, nudi i različite nastavne materijale za gotovo sva povijesna razdoblja. 

Link: https://www.timemaps.com/

ORBIS: The Stanford Geospatial Network Model of the Roman World 

The Stanford Geospatial Network of the Roman World projekt je koji pruža unikatnu sliku rimskoga svijeta. Uzimajući u obzir golemu mrežu cesta, rijeka i morskih pravaca koji su omogućavali kretanja uzduž Rimskoga Carstva, projekt rekonstruira vrijeme potrebno ne bi li se došlo s jedne lokacije na drugu, ali i trošak povezan s različitim oblicima putovanja u Antici. 

Link: orbis.stanford.edu/

Rome Reborn 

Rome Reborn aplikacija je za sve platforme koja omogućava vraćanje u prošlost i virtualni obilazak rimskih građevina u njihovom punom sjaju. Nažalost, aplikacija nije besplatna, ali postoji besplatan probni period i materijali kojima se može pristupiti, poput planova nastave ili impozantne kolekcije rimskih kipova na jednom mjestu. Oni koji za to imaju opremu i mogućnosti, mogu koristiti prednosti VR (virtual reality) koju su autori aplikacije također dodali.

Link: https://www.romereborn.org/